Sök

10 mars 2012

Mentorprogrammet

"Behovet av vuxna förebilder är stort bland dagens unga. Att ha goda och många vuxenrelationer är en av de främsta skyddsfaktorerna och förebygger ett destruktivt beteende med våld och droger. Genom vårt mentorprogram erbjuds elever i yngre tonåren en unik chans att under ett år eller ett halvår få en mentor, en vuxen kompis. Mentor har arbetat med mentorskap sedan 2002.
Mentors mentorprogram är ett samarbete mellan ungdomar och vuxna och bygger på ett ömsesidigt givande och tagande. Paren träffas regelbundet två gånger per månad under ett års tid, eller en gång i veckan under ett halvår.
Träffarna sker utanför ordinarie skoltid. Tillsammans med kontaktpersoner på våra samarbetsskolor skapar Mentor goda förutsättningar för att parrelationerna skall utvecklas positivt. Före programstarten går mentorerna en utbildning som Mentor ansvarar för och under programmets gång får mentorerna handledning/uppföljning i grupp. Ungdomarna följs upp på skolan.
Nya mentorpar matchas och startas upp regelbundet. Mentorer rekryteras hos våra samarbetspartners och från allmänheten. Vi samarbetar med ett 60-tal skolor i Stockholm, Södertälje, Göteborg och Malmö/Lund.  

Målgrupp

Mentorprogrammet vänder sig till ungdomar som är 13 - 17 år, som upplever att den vill ha fler vuxna relationer. Programmet bygger på frivillighet och den som är intresserad söker till programmet. 

Syfte

  • Att stärka ungdomarnas självkänsla och därmed förebygga missbruk
  • Att öka integrationen mellan olika grupper i samhället; unga-vuxna, företag-skola, geografiskt samt för människor med olika kulturell bakgrund
  • Att utveckla goda sociala nätverk
  • Personlig utveckling för mentorer och ungdomar"
- från mentor.se

Jag har skickat min ansökan idag.
Känns som något jag vill göra, eftersom jag vill arbeta med ungdomar efter utbildningen.
Nu får vi se om jag blir antagen!

1 kommentar:

A sa...

Håller mina två tummar :D